Politica cookies

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență plăcută de navigare!

ACTIVITĂȚI

28 martie 2022 - Radioclub

Elevele Coman Elena și Dina Alina, primele fete care emit sub indicativul YO6KNW
”Când am pășit prima dată în radioclub, nu ne gândeam că stația radio este cheia spre un nou orizont de cunoaștere. Înțelegerea prin exemplificarea practică a fenomenului ce însoțește propagarea undelor radio, ne-a ajutat să ne “propagăm” și noi mai aproape de subiectele de la clasă. Ascultând alți radioamatori din toate colțurile lumii ne-a deschis orizontul și ne-a motivat să continuăm pregătirea pentru a deveni profesioniști. A fost o experiență inedită pe care cu siguranță am repeta-o ori de câte ori am avea ocazia. Din această experiență, am învățat ce înseamnă colaborarea, lucrul în echipă și punerea în practică a cunoștințelor teoretice dobândite pe parcursul orelor de curs. Totodată, realizarea unei noi legături radio ne arată practic cât de reale sunt lucrurile despre care învățăm. În călătoria pe harta lumii, timpul petrecut în clubul radioamatorilor de la Școala Militară pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică - YO6KNW, s-a propagat cu viteza luminii. Am profitat de fiecare secundă să învăț lucruri noi și nebănuite pentru mine anterior. Am învățat ce înseamnă să clădești prietenii la distanță ca radioamator, am învățat să mă exprim clar și cât mai concis, am învățat că fiecare db contează pentru a realiza o legătură radio dificilă cu stații de la mii de km distanță. Am învățat “pe viu” că pentru a face performanță în orice domeniu este nevoie de multă muncă și cunoștințe cât mai vaste! Mulțumesc!”
Elevele Coman Elena si Dina Alina.


 

27 martie 2022 - Echipa feminină de volei a școlii este CAMPIOANĂ!

Echipa feminină de volei a Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică este CAMPIOANĂ!
 
În perioada 24-27 martie 2022, în garnizoana Pitești (SMMMSFT) s-a desfășurat Campionatul militar de volei pentru instituțiile militare de învățământ.
La această competiție au participat următoarele echipe: Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov, Academia Tehnică Militară Ferdinand I București, Academia Navală Mircea cel Bătrân, Constanța, Institutul Medico-Militar București, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Basarab I, Pitești, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Amiral Ion Murgescu, Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene Traian Vuia, Boboc.
 
Echipa noastră a cucerit medalia de aur în finala disputată în compania echipei Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă, Brașov. (scor de 3-1 la seturi)
 
Felicitări fetelor noastre și antrenorilor pentru victorie!
Ne-ați adus multă bucurie! Suntem mândri de voi!


 

23 martie 2022 - S-a reautorizat Clubul de radioamatori YO6KNW

S-a reautorizat Clubul de radioamatori YO6KNW de la "transmisiuni". După mai bine de 20 de ani, indicativul YO6KNW se aude în "eter".
În perioada 21-27.03.2022 va avea loc prima activitate cu sprijinul a doi radioamatori Andrei Buta - Sibiu (clasa a II -a) și Petrică Stolnicu (clasa I) - Buzău. Astfel, sub coordonarea profesorului Constantin Bădescu și a instructorului militar, maistru militar Maxim Adrian, în perioada 21- 25.03.2022 va avea loc o pregătire a participanților - elevi maiștri militari, anul I și anul II, elevi subofițeri anul I, studenți de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, precum și elevi de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu. În perioada 25-27.03.2022 aceștia vor participa la un concurs de 48 ore - CQ WPX.
În continuare, avem amintirile unui fost elev care a activat în Radioclubul YO6KNW:
ALEXANDRU SKRICEK:
"Eu am activat în acest radioclub din 1984 până în 1988, sub coordonarea lt.col. Iordache Constantin, precum și a mr. Dragoie. Și acum sunt pasionat. Mă identific cu YO5OAZ. Erau mulți radioamatori atunci acolo. Mulți dintre elevii maiștri militari acolo și-au scris lucrarea de diplomă. Sala de recepție era dotată cu două receptoare R-250. În sala de construcții și sala de emisie-recepție, la care aveau acces cei cu indicativ de emisie-recepție, era un receptor R-250M2 și un emițător în telegrafie pe 3,5MHz si 7MHz cu tubul GU29 în final și antena de 41m. Eu de acolo am lucrat cu toate continentele".


 

12 martie 2022 - Concursul aplicativ-militar de iarnă pentru instituțiile militare de învățământ

Prima participare a elevilor Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică la Concursul aplicativ-militar de iarnă pentru instituțiile militare de învățământ a adus următoarele rezultate:
Locul II - echipa feminină;
Locul IV - echipa masculină;
Locul III - clasament general.
Aceste rezultate încununează implicarea, efortul depus și spiritul de echipă dovedite de elevi, instructori și profesori îndrumători atât în perioada de pregătire cât și pe durata concursului.
Felicitări!
Suntem mândri de voi!